Zes jaar cel voor woningoverval Zoetermeer

Zes jaar cel voor woningoverval in Zoetermeer

by

Drie mannen die in juli 2015 een woning in Zoetermeer hebben overvallen krijgen daar tussen de vijf en zes jaar cel voor. De mannen hebben de aanwezige man en vrouw in de woning ook mishandeld.Een aanwezig meisje van veertien jaar werd in bedwang gehouden tijdens de overval.

De rechtbank in Den Haag kwam tot deze uitspraak afgelopen woensdag. Twee van de daders gingen de woning binnen terwijl de derde man buiten de wacht hield. De daders waren naar het huis gegaan omdat er een flinke hoeveelheid drugs in de woning aanwezig zou zijn. De slachtoffers ontkenden de aanwezigheid van de drugs, maar de rechtbank ging daar niet in mee.

De vrouw en een meisje van veertien jaar werden in bedwang gehouden terwijl de man werd bedreigd met een mes, werd geschopt en geslagen. Toen hij niet wilde vertellen waar de drugs lagen dienden ze hem stroomstoten toe en werd de vrouw mishandeld.

De daders gingen er uiteindelijk met een flinke buit vandoor. De goederen die ze hebben gestolen moeten ze vergoeden aan de slachtoffers. De mannen die de woning binnendrongen hebben beide zes jaar cel gekregen, de man die op wacht stond werd veroordeeld tot vijf jaar cel.