bejaarde vrouw overvallen in haar huis in roosendaal

Vijf jongens aangehouden voor zware mishandeling

by

De politie heeft dinsdag en woensdag vijf jongens uit Steenbergen aangehouden die afgelopen weekend betrokken waren bij een mishandeling. De knapen mishandelden zonder enige aanleiding een man van twintig uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer.

De man liep zware verwondingen op door de mishandeling. Hij moest naar het ziekenhuis met een gebroken kies, blauwe plekken, schaafwonden en een opgezwollen oog. Het geweld vond plaats om kwart over drie ‘s nachts in de Kaaistraat in Steenbergen. Het slachtoffer was een avond uit geweest met zijn vriendin en passeerde vier jongens. Al snel merkte hij dat er twee jongens waren bijgekomen en met zes man sterk liepen ze achter hen aan.

Dat ze geen goede bedoelingen hadden bleek al snel, de twee werden omsingeld en werden uitgescholden. Daarna werd de jongen geslagen en geschopt door de groep. Hij probeerde weg te rennen maar werd getackeld en viel tegen een paal. Ook toen hij op de grond lag ging gen schoppen en slaan door. Uiteindelijk werd hij achtergelaten met zware verwondingen. Thuis wist de man aangifte te doen.

Dinsdag konden de eerste twee knapen van zestien en zeventien jaar worden aangehouden. Uit het verhoor dat volgde bleek dat er vier jongens tussen de vijftien en de zeventien jaar bij betrokken waren. De verdachten gaven de namen van deze jongens aan de politie. Drie van hen konden woensdagochtend worden aangehouden. De aanhouding van de zesde verdachte zal niet meer lang duren volgens een woordvoerder van de politie.